Inspiration
Kunskap
Utveckling.

Våra utbildningar bidrar till hållbar utveckling i ditt företag

En av de största utmaningarna med att bli ett hållbart företag är att kunskapsnivån inom hållbarhet är för låg hos många i företaget – både hos ledningen och hos alla andra medarbetare.

Våra utbildningar ger dig den kunskap som behövs för att planera, kommunicera och framför allt implementera ditt hållbarhetsarbete. Tänk på att det är viktigt att alla anställda i företaget behöver kunskapen för att du ska få en tillräckligt stor effekt!

Föreläsningar inom kvalitet och hållbarhet

Finns det behov av att öka kunskapen i din organisation och behöver du hjälp av våra föreläsare för att lyckas med det? Målet med våra föreläsningar är att skapa förutsättningar för din organisation att sträva mot en mer hållbar tillväxt. Vi sätter stor fokus på att anpassa vårt innehåll till din organisation för att deltagarna ska känna igen sig, vilket gör det enklare för dem att ta till sig den nya kunskapen. Som en liten bonus är våra föreläsare otroligt bra på att inspirera och motivera människor.

Våra föreläsningar varierar mellan 1-4 timmar beroende på vad syftet och målet är med föreläsningen. Vi kan även utföra föreläsningarna oftast digitalt. Om du befinner dig i mellersta eller södra Sverige kan vi även utföra föreläsningarna på plats hos er.

Skaffa dig verktyg för att öka förståelsen för vad hållbarhet är och vad det innebär för er verksamhet både internt och för externa parter. Hållbarhetskommunikation är en metod för att kunna förmedla hur er verksamhet bidrar med hållbarhet i syfte att dels motivera era egna anställda och även för att sprida ett intresse för er verksamhet till era kunder och samarbetspartners.

Begreppet hållbarhet omfamnar tre dimensioner – miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Den här föreläsningen ger dig kunskap om vad dessa innebär och hur de interagerar med varandra. Detta kan du använda för att öka medarbetarnas kunskap om hållbarhet i syfte att ni lättare ska kunna kommunicera om hållbarhet internt i verksamheten.

Känner ni att ert hållbarhetsarbete inte går framåt, står ni bara och stampar? Den här föreläsningen ger en bild av hur ett hållbarhetsarbete bör se ut och fungera för just den bransch som er verksamhet tillhör. Det kommer att ge er inspiration och idéer om hur ni kan ta ert nästa steg.

I den här föreläsningen visar vi en metod för hur er verksamhet kan arbeta med förbättringsarbete och hur det kan bidra till er verksamhets utveckling. Vi visar också en del fallgropar som många hamnar i och hur man tar sig ur och undviker dem.

Vill ni ha en föreläsning om något annat inom hållbarhetsområdet är det bara att höra av er till oss så skräddarsyr vi en föreläsning till er.

Skräddarsydd hållbarhetsutbildning

Oavsett vad er verksamhet vill gå för utbildning inom hållbarhet och hållbar affärsutveckling är vi rätt partner till er. Vi kan utföra utbildning både på plats hos er och digitalt via läroplattformen Cloocast. Vi kan även skapa utbildningsfilmer som ni kan ha via ert eget intranät eller via oss.

Workshops inom hållbar affärsutveckling

Ett bra sätt att få med hela arbetslaget är att ha workshops. Det är en kreativ arena som testar nya tankar och idéer helt förutsättningslöst. Alla känner sig delaktiga i verksamhetens utvecklingsarbete med hjälp av workshops.

Vi kan utföra våra workshops digitalt och om du befinner dig i mellersta eller södra Sverige kan vi även utföra dem på plats hos er.

I den här workshopen utforskar vi vilka mål i FNs globala mål, Agenda 2030, som verksamheten kan jobba med. Vi väljer ut 2-3 mål i Agenda 2030 som er verksamhet ska fördjupa sig i och vi identifierar vilka hållbarhetsmål som just ni ska jobba med för att bidra till agendan. Denna workshop är 4-7 timmar lång beroende på verksamhetens storlek och komplexitet.

För att kunna driva verksamheten på ett effektivt, kreativt och inspirerande sätt är det bara att vara medveten om sina styrkor och svagheter samt vilka möjligheter och hot som kan uppkomma. Det tar vi reda på i den här workshopen. Där vi tillsammans med nyckelpersoner i er verksamhet gör en SWOT-analys tillsammans. Workshopen tar 4 timmar att utföra.

Grunden i att driva ett hållbarhetsarbete som ger en positiv effekt för er verksamhet är att ha koll på vilka intressenter ni har och vad de ställer för krav på er. Några exempel på intressenter är kunder, leverantörer, samarbetspartners och myndigheter. Det är alltså aktörer som på något sätt har ett intresse av er verksamhet. I den här workshopen identifierar vi alla era intressenter och tar reda på vilka krav de ställer på er och vi tar fram en metod för att ta reda på kraven som vi inte kan identifiera utan att kontakta intressenterna.

Anmäl ditt intresse för att delta i våra utbildningar

Verkar vårt utbud av kurser intressant för ditt företag och vill du veta mer om kurserna och priset? Då kan du anmäla ditt intresse till oss via det här formuläret så kontaktar vi dig inom kort.

Tänk på att en intresseanmälan inte innebär att du gör något köp utan för att vi ska kunna påbörja en dialog med dig.

🙌🏻Välkommen till Akademi Via 2030!

Vi kommer att kontakta dig inom kort för att besvara dina frågor på den kurs eller de kurser som du är intresserad av.

Tills dess – vill du signa upp dig på vårt nyhetsbrev som vi skickar ut någon gång i månaden?

De är fullproppade med relevant vägledning kring hur du kan jobba med hållbarhet på din arbetsplats, info kring härliga events, webbinarier och erbjudanden. Det vill du väl inte missa?! 😉

🙌🏻Tack för ditt intresse!

Vi kommer att kontakta dig inom kort för att boka in ett möte.

Tills dess – vill du signa upp dig på vårt nyhetsbrev som vi skickar ut någon gång i månaden?

De är fullproppade med relevant vägledning kring hur du kan jobba med hållbarhet på din arbetsplats, info kring härliga events, webbinarier och erbjudanden. Det vill du väl inte missa?! 😉